Tiled Roof - Ett år etter - Solintegra

    Tiled Roof – Ett år etter

    Stine Kaland fra Solintegra har intervjuet vår kunde Terje Beck Nilsen, ett år etter at han fikk installert Tiled Roof fra Solarstone på flere av sine takflater. Vi har spurt Terje om hans erfaringer rundt prosessen fra første kontakt til ferdig installasjon og hvorfor han falt ned på løsningen Tiled Roof.

    Det ferdig resultatet av Terje’s bolig på Hommersåk i Rogaland. Taket er installert med Tiled Roof 108Wp solcelle i kombinasjon med BMI Monier Turmalin.

    Hva fikk deg til å velge Solintegra?

    Jeg hadde en vannlekkasje og kom derfor i kontakt med Byggmester Bob, som videre fortalte meg om Solintegra. Da fikk jeg kontakt med salgssjef i Solintegra, Bjørn Ove, som la frem flere alternativer hvor blant annet produksjon og utsende varierte. Han var veldig tydelig på at jeg burde gå for størst mulig produksjon. Jeg og min kone valgte derimot å legge hovedfokuset på at løsningen skulle ha ett estetisk utsende. For meg var det viktig å velge noe som var økonomisk og som kunne dekke strømbehovet til elbilen min. Tillitsforholdet som ble skapt var veldig viktig for det endelige valget.  

    Hvorfor valgte du Tiled Roof?

    Vi valgte Tiled Roof på grunn av designet. Her var det spesielt konen som var opptatt av at det måtte være en estetisk løsning og hun ønsket derfor ikke store paneler. Dersom jeg skulle fokusert hovedsakelig på hva som var mest lønnsomt, så hadde jeg ikke valgt Tiled Roof.

    Tiled Roof 108Wp modul integrert med BMI Zanda Minster

    Hva tenker du om miljøprofilen til Solintegra og samarbeidet med Trefadder?

    Fantastisk! Det er interessant å se tallene bak hvor mange trær vi bidrar med og betydningen dette får.

    Jeg beundrer samarbeidet dere har med SR-bank og andre lokale aktører. Jeg mener det er viktig at aktører jobber sammen og at alle parter, inkludert myndighetene, burde være på samme side. Jeg mener at det kunne kommet enda mer frem hvor mye Solintegra bidrar til grønn vekst på lang sikt.

    Se introduksjons-filmen om det unike samarbeidet mellom Solintegra og Trefadder.

    Har Solintegra sine løsninger møtt forventningene dine, både når det gjelder funksjonalitet og utseende?

    Utseendet har levd opp til forventningene, og jeg mottar jevnlig skryt av naboer og bekjente angående taket. Funksjonalitet har vært greit med unntak av noen problemer med inverter i oppstarten, hvor det ikke var mulig å sjekke produksjon ved hjelp av app. I dag har jeg full oversikt over strømproduksjonen gjennom en app på mobilen.

    Jeg er mest opptatt av verdien solceller har for meg, miljøet og landet. Hvordan vi kan bidra til samfunnet er viktig for meg. Ved å velge solceller på taket så bidrar vi til å øke strøm-kapasiteten til samfunnet og til kortreist strøm.

    Kan du dele noen positive opplevelser? Hvordan opplevde du prosessen fra første kontakt til ferdig installasjon og hvordan opplevde du installatøren?

    Jeg vil beskrive Bjørn Ove som en god selger, som er engasjert og positiv.  «Du havner av og til i kontakt med folk som du fort får tillit til uten å ha møtt dem».   

    Byggmester Bob var svært fleksible og dyktige. Derfor er jeg veldig takknemlig for samarbeidet mellom Solintegra og Byggmester Bob. Det var noen forsinkelser som var veldig naturlig grunnet pandemi og krig i Europa. På tross av dette så opplevde jeg god kommunikasjon og at prosjektet ble levert innen gitte tidsfrister. For å oppsummere prosessen, så ble jeg møtt med kvalitet og tillit i alle ledd fra alle parter.

    Vil du anbefale Solintegra, og i så fall, hvorfor?

    JA! Jeg vil anbefale Solintegra ettersom at jeg opplevde høy kvalitet og alt som sto i tilbudet ble levert. Min målsetning for denne prosessen var å redusere strømforbruket med 50%, noe jeg har klart. Solcelletak er en svært god investering ettersom at man er sikret gevinst. Vår beste investering siden 1987 (når vi kjøpte huset) med plassering av penger på taket. Det er en investering på lik linje med oppussing av badet, kjøkkenet, stua og soverom til barn og barnebarn. Alt i alt, var det en stressfri prosess som opplevdes som behagelig, trygg og ga en god følelse.

    Jeg vil spesielt anbefale det til de som har elbil ettersom at du da dekker strømbehovet for bilen hele våren og sommeren. Solceller gjør det enda mer gunstig å ha elbil.


    Terje nevner at alle de 4 M’ene ble nådd!

    ?Mål – Redusere strømforbruket

    ?Mening – Delansvar for det grønne skiftet

    ?Mestring – Trygg deltakelse i prosessen fra bestilling til leveranse

    ?Motivasjon – Ser daglig effekten på forbruk og produksjon

    ? «Jeg har nå levd det gode livet som pensjonist og eier av solcellepanel i 1,5 år»??