Tiled Roof – Integrert solcelleanlegg med estetikk - Solintegra

    Tiled Roof – Integrert solcelleanlegg med estetikk

    Hvis du har sett et solcelleanlegg er sannsynligheten stor for at det var utenpåliggende solcellepaneler i kombinasjon med vanlig takstein under. Hva om det fantes mer estetiske og smartere løsning som gav mye kortere nedbetalingstid. La oss presentere en av dem i dag! Vi i Solintegra kan tilby det norske markedet hele fire forskjellige løsninger med integrasjon av solceller fra produsenten Solarstone, og i dag skal vi se nærmere på løsningen som heter Tiled Roof.

    Hva er Tiled Roof?

    Solarstone har utviklet et solcellepanle som er tilpasset takstein fra flere produsenter. Listen over takstein som solcellepanelet kan integreres med, dekker en stor del av produsentene som er til stede i det norske markedet. Følgende takstein kan integreres med Tiled Roof:

    Dette gir deg som skal bygge nytt eller rehabilitere taket stor valgfrihet og mulighet til å tilpasse løsningen etter din smak og lommebok.

    Solcellemodulene har lang levetid og garantier som 10 års produktgaranti og en produksjonsgaranti som lover kun 20% reduksjon i effektivitet etter 20 år.

    Tiled Roof solcellemodulen kommer i to versjoner avhengig av hvilken takstein som er valgt, og har en effekt på hhvs. 90 og 105 Wp. Bredden til solcellemodulen tilsvarer og erstatter hele 6 takstein.

    Hvordan fungerer det?

    Det å montere Tiled Roof er like enkelt som å montere takstein. Undertaket er bygd opp på helt samme prinsipp som hvis en kun bruker takstein. Selv om lekteavstanden er den samme, så anbefales det at en bruker lekter med min. dimensjon 36*48 mm eller 48*48 mm. Det å opprettholde litt avstand og bedre lufting til undertaket er en fordel for energiproduksjonen til solcellepanelene.

    Solcellepanelet er utstyrt med en unik profil som gjør at sporene på undersiden av taksteinen passer perfekt med solcellepanelet.

    Videre festes solcellepanelene med klemmer som er skrudd fast i lektene som illustrert på bildet under

    En kan også velge om en ønsker å montere solcellepanelene forskjøvet eller på linje som illustrert under

    Hvorfor velge en integrert løsning med Tiled Roof

    Nå er det bare et par uker igjen til vi skal montere en bolig i Stavanger med Tiled Roof og den er et klassisk eksempel på hvorfor Tiled Roof løsningen passer veldig godt til bolig.

    Først og fremst så er det sjeldent at alle takflater på en bolig ligger ideelt til rette for produksjon av solenergi. Man har eksempelvis boliger som ligger orientert med takflater mot sør og nord, da vil det være helt unaturlig å integrere solcellepanelene på takflaten mot nord. Fordelen med Tiled Roof blir da at en kun integrere solcellepanelene på de fordelaktige områdene uten at dette forringer estetikken eller at takflatene ser totalt forskjellige ut.

    Men så tilbake til boligen i Stavanger da, som illustrert på kartutsnittet her

    Så har denne boligen 4 takflater og et lite takutstikk. Boligen er orientert med hovedtak i sørøst – nordvest og på nordsiden er det et tilbygg med takflater orientert mot sørvest – nordøst. Tilbygget er en etasje lavere enn hovedbygget og opplevde en del skygge fra hovedbygget i sør. Den endelige prosjekteringen ble da til slutt som illustrert ovenfor til høyre, hvor fokuset er de sørøstvendte takflatene. Ved befaring så viste det seg at pipen var høyere enn antatt og det er i ettertid redusert med noen solcellepanelene som lå utsatt til for denne skyggen.

    Huseieren vil da få helt nye tak med kombinasjonen 105 Wp solcellepaneler fra Solintegra og BMI Monier – Minster levert og montert av Byggmester BOB i Stavanger.

    Hva koster det

    For et tak med eksempelvis 50 m2 takflate så vil kvm.prisen være rett i overkant av 3.000 kr pr. m2 inkl. mva og ekskl. montasje og elektro. Dette inkl. alt fra solcellepanelene, klemmer, vekselretter og kabler på DC-siden av vekselretter.

    Så kan en begynne å trekke fra:

    • Hva hadde taksteinen kostet der solcellepanelene ligger, kanskje 25.000 kr
    • Enova-støtten utgjør 20.500 kr for dette eksempelet
    • Verdien på energi-produksjonen tilsvarer ca. 7.500 kr i året hvis utgangspunktet er 1 kr pr. kWh

    Da var plutselig kvm.prisen 2.130 kr pr. m2 etter kun ett år, og slik fortsetter det til anlegget er nedbetalt etter ca. 14 år hvis energiprisen inkl. nettleie holder seg på 1 kr pr. kWh.

    Hvordan kan jeg kjøpe Tiled Roof

    Vi er et relativt ungt selskap og har fortsatt ikke samarbeidspartnere på plass i hele Norge enda, men dette jobber vi med hver eneste dag. I mellomtiden kontakt oss direkte, så er vi behjelpelige med å finne en montør i ditt område. Følg oss gjerne på sosiale medier og nyhetsbrev hvor vi vil annonsere nye samarbeidspartnere kontinuerlig.

    Da ønsker vi i Solintegra våre lesere en riktig god sommer.

    Mvh,

    CEO – Solintegra